Оптужени иде иза решетака ако се докаже да избјегава суд: Поново одгођено суђење за покушај убиства на свадби

Небојша Томашевић
Оптужени иде иза решетака ако се докаже да избјегава суд: Поново одгођено суђење за покушај убиства на свадби

БАЊАЛУКА - Анђело Милетић из Бањалуке, кога терете за учешће у сукобу у коме је војник Оружаних снага (ОС) БиХ Синиша Благојевић убоден у око, поново се није појавио у бањалучком Окружном суду на рочишту јер се налази на лијечењу у Србији, а суд је одлучио да тражи доказе о његовој способности за суђење, те ће му ако се докаже да може да путује и да избјегава суђење бити одређен притвор и расписана потјерница за њим.

Ово је казао предсједник судског вијећа Бранимир Јукић, након што је Милетићев  адвокат Драган Ступар  суду доставио копију налаза о лијечењу оптуженог у Србији. Према том налазу, оптужени је неспособан за рад и има проблем с лијевим кољеном те се креће уз помоћ штака.

Осим Млетића у овом случају оптужени су Страхиња Арамбашић  те  Александар Милетић кога терете за покушај убиства Благојевића.  Анђела и Арамбашића терете за наношење тешких повреда војнику.

- Ово је већ четврти налаз љекара о лијечењеу оптуженог Анђела у Универзитетском клиничком центру Србије, а све су их потписали различити љекари. Налази су  у копији и суд ће од здравствене установе тражити оригинале као и мишљење може ли он да се креће и путује. Ако добијемо мишљење да може путовати биће му одређен притвор и расписана потјерница - рекао је судија  Бранимир Јукић.

Тужилац Татјана Нинковић предложила је да се и од Граничне полиције БиХ затражи информација о томе да ли је Анђело Милетић у међувремену долазио у БиХ, што је суд прихватио те ће бити провјерено да ли од посљедњег рочишта коме је присустовао  прелазио границу.

Адвокат Ступар је казао суду да је од оптуженог тражио да му достави оригиналне налазе љекара које ће он предати суду.

Према оптужници, покушај убиства Благојевића десио 24 јула прошле године на свадбеном слављу у бањалучком насељу Мотике, у салону “Делфина”.

Како се наводи, Александар Милетић је „без повода и разлога”  напао Благојевића те га након пријетњи: „Шта гледаш, као да никад ниси видио женско, заклаћу те’” убо ножем у око. Благојевић је пао и тада су му, док је лежао, пришли Анђело Милетић и Страхиња Арамбашић те га  заједно са Александром  ударили више пута рукама и ногама и нанијели му  тешке повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана