Оптужени Барјактаревић и Хасановић били у магацину гдје је силована дјевојка

Небојша Томашевић
Оптужени Барјактаревић и Хасановић били у магацину гдје је силована дјевојка

Бањалука - Оптужени за обљубу над немоћним лицем Хајрудин Барјактаревић и Изет Хасановић из Градишке улазили су у помоћну просторију у ноћном клубу "Краш" у Градишци, гдје је, према оптужници, силована Бањалучанка З. П., казао је у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Владо Раца.

Он је испричао да то није лично видио, већ да му је то казао момак који их је довезао, извјесни Бошковић, који је тада радио у Специјалној полицији РС.

- Он ми је казао да су оптужени, највероватније силовали З. П. Он је њих назвао "Турцима" - рекао је Раца.

Раца је током свједочења био недоречен, мијењао је исказ, због чега га је судско вијеће више пута упозоравало. На крају је казао да остаје при изјави датој у полицији. Према тој изјави З. П. је ту ноћ радила као хостеса, која је служила пиће из епрувета и била је јако пијана.

- Њу и њену другарицу Б. М. довезао је Бошковић, који је остао у локалу. У једном тренутку З. П. је дошла у просторију гдје сам био. Ту је био и Хајрудин, а она га је извела да пију. Изет је био с њима. Након неког времена видио сам да их нема за шанком. Бошковић ми је рекао да су је пронашли како повраћа у магацину и да је лоше. Изашао сам напоље и кроз жалузине тог магацина видио да З. П. лежи и да јој је скинут доњи веш. Вратио сам се унутра и сусрео Изета у близини улаза у магацин како поправља и закопчава панталоне - ово је, између осталог, наведено у изјави Раце, коју је дао полицији, а при којој је остао на суду.

Према оптужници, Барјактаревић и Хасановић су обљубу починили над З. П. 7. јуна 2013. године у ноћном клубу "Краш" у Градишци. Због осјетљивости случаја детаљи оптужнице нису јавно објављени. У овом случају због помагања учиниоцу кривичног дјела послије силовања били су ухапшени бивши припадници Специјалне јединице полиције МУП-а РС Бојан Марић и Драгослав Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана