Оптужен за убиство супруге

Небојша Томашевић
Оптужен за убиство супруге

Добој - Против Петра Aнића (60) из Добоја, који се терети за убиство супруге Радојке (55), потврђена је оптужница у добојском Окружном суду.

Према наводима у оптужници Петар је супругу Радојку убио 5. августа ове године хицем из пиштоља у њиховој викендици у Бољанићу код Добоја. Наводи се да је Петар хицем из пиштоља "ЦЗ" калибра 7,62 милиметра погодио Радојку у лијеву сљепоочницу и усмртио је.

Брачни пар Aнић  живио је у Словенији, а прије убиства дошли су на одмор у своје родно мјесто.

Тога дана, 5. августа спремали су породични ручак, па им је у посјету дошло и неколико рођака, међу којима и Петров брат, који ради као полицајац у Добоју.

У вријеме убиства сви су заједно сједјели у дворишту, а Радојка је у викендици спремала храну. Према изјавама очевидаца у једном тренутку у викендицу је ушао и њен супруг Петар, који је,  без повода узео пиштољ и жени пуцао у главу.

Послије овог догађаја из полиције је саопштено да је осумњичени Aнић послије злочина показивао знакове нервног растројства. Због тога је одмах послије хапшења возилом Хитне помоћи превезен на Одјељење неуропсхијатрије Опште болнице "Свети апостол Лука" у Добоју на лијечење. Из ове болнице тада је саопштено да је Aнић довезен у стању тешког душевног растројства.

Мештани Бољанића испричали су да је Петру и Радојки Aнић прије неколико година у саобраћајној несрећи погинуо син. Они сматрају да је то вјероватно утицало и на Петрово психичко стање.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана