Оптужен за покушај убиства рођака

Небојша Томашевић
Оптужен за покушај убиства рођака

Бањалука - Против Десимира Јовића (57) из Бистрице код Бањалуке Окружни суд је потврдио оптужницу којом га терети да је ножем покушао да убије комшију и рођака Светислава Јовића (49).

Према наводима у оптужници, Десимир је покушао да убије Светислава 10. априла ове године испред његове куће у засеоку Јовићи, у селу Бистрица код Бањалуке.

Све се одиграло тога дана око 18 часова у дворишту Светиславове куће. У оптужници се наводи да је Десимир тога дана у стању припитости, са 3,24 промила алкохола у крви, дошао испред Светиславове куће и почео да галами и прозива га.

Када је Светислав изашао из куће, дошло је до свађе, гурања и туче између њих двојице. Десимир је у једном тренутку извукао нож дужине оштрице 11,5 центиметара и два пута убо Светислава у стомак и једном у образ. Убодима му је нанио тешке повреде опасне по живот.

Послије рањавања Светислав је превезен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука на лијечење. Оперисан је и послије неког времена опоравио се од нанесених рана.

Десимир је ухапшен одмах након овог покушаја убиства и одређен му је једномјесечни притвор у бањалучком Окружном суду.

Десимир и Светислав су рођаци, а прије убиства наводно су заједно прослављали Велики петак. Мотив њихове свађе и сукоба није саопштен, а претпоставља се да је свему кумовао алкохол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана