Оптужен за покушај убиства бившег полицајца

Небојша Томашевић
Оптужен за покушај убиства бившег полицајца

Бањалука - Против Драге Поповића (28) из Кнежева, који се терети за покушај убиства суграђанина и бившег полицајца Неђељка Дукића (50), потврђена је оптужница у бањалучком Окружном суду.

Поповићу је послије потврђивања оптужнице на захтјев Окружног тужилаштва продужен притвор до правоснажности пресуде.

Према наводима у оптужници Поповић је Дукића убо ножем 30. јуна ове године нешто прије поноћи испред кафића "Џони" у Кнежеву на очиглед више пролазника.

Покушају убиства претходила је свађа између њих двојице. Током препирке и нагуравања Поповић је извадио нож и убо Дукића у стомак. Дукић је пао на земљу, а Поповић је побјегао према оближњој цркви. Он се касније предао полицији.

Према информацијама из истраге Поповић је на дан напада пријетио да ће убити Дукића, јер му дугује новац. Поповић је раније радио код Дукића, који се бави превозом дрва и на име тог посла он му наводно дугује новац.

Прије напада Поповић је био на обали ријеке Угар, гдје је Дукић славио 30 година матуре и тражио од њега да му исплати новац који му је дуговао за посао који је за њега обавио. Дукић га је наводно одбио и рекао да бјежи. Послије тога, истог дана Дукић је дошао пред Поповићеву кућу и наводно се посвађао са његовим оцем. Послије тога Поповић је срео Дукића и ранио га ножем.

Поповић је од раније познат по насилничком понашању, а сукобљавао се и са Дукићевим сином. Против њега је поднесено више пријава за насилничко понашање. Једна од пријава поднесена је због напада на суграђанина у Кнежеву, којег је флашом исјекао по глави.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана