Оптужен за отимање торбица од Бањалучанки

Небојша Томашевић
Оптужен за отимање торбица од Бањалучанки

Бањалука - Против Марија Марића (32) из Бањалуке, који се терети да је од Бањалучанки отимао торбице и крао новац, потврђена је оптужница у Основном суду у Бањалуци.

Марић се терети за двије тешке крађе и два покушаја тешких крађа.

Према оптужници, он је крађе починио на дрзак начин од 22. новембра прошле до 5. фебруара ове године.

Ухапшен је захваљујући грађанима који су га савладали и предали полицији. У оптужници се наводи да је Марић прву дрску крађу починио над Н. П. коју је пратио и напао 22. новембра прошле године око 19.40 часова у хаустору зграде у Београдској улици. Када ју је напао и кренуо да јој отме торбицу она је почела да вришти па је Марић побјегао. Сљедећи напад Марић је починио 13. јануара ове године у 19.30 часова у улици Саве Ковачевића. Тада је пришао с леђа М. С. којој је истргнуо из руке торбицу у којој је било 4.150 марака и телефон "нокија".

Он је затим отрчао до обале Врбаса и из торбе извадио кредитне картице и друге драгоцјености, а торбу бацио у ријеку.

Оптужен је и да је 4. фебруара ове године у 21.10 часова напао и опљачкао жену А. Б. у улици Меше Селимовића. И њој је пришао с леђа и гурнуо је, од чега је пала на асфалт, а затим јој је из руке истргнуо торбу у којој је било 20 марака. Посљедњи напад Марић је починио 5. фебруара у 15.35 часова када је с леђа напао З. П. и из руке покушао да јој истргне новчаник. Када је она почела да вришти Марић је побјегао према улици Саве Ковачевића гдје су га зауставили грађани и задржали до доласка полиције.

Послије потврђивања оптужнице Марићу је продужен притвор у којем се налази од 5. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана