Оптужен да је пијан скривио смрт мотоциклисте

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Срђан Малбашић оптужен је да је пијан скривио несрећу у којој је погинуо мотоциклиста Борислав Адамовић, потврђено је”Гласу Српске”.

Оптужницу је подигло  Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Приједору.

Према оптужници, у којој су наведени иницијали оптуженог и жртве, несрећа се десила  6. јуна 2020. године у вечерњим часовима у мјесту Међувође.

Како се наводи у оптужници, Малбашић је, возећи пијан, са око 2,95 промила алкохола у крви  “голфом 2” путем Приједор-Козарска Дубица ушао у раскрсницу и пресјекао пут мотоциклу “хонда” којим је управљао Адамовић и који му је долазио са десне стране. Том приликом мотоцикл је ударио у десну бочну страну “голфа”  који се заротирао удесно,  а мотоцикл је одбачен удесно и Адамовић је пао и на мјесту остао мртав.

-  Мотоциклиста је том приликом задобио повреде у виду потпуног пресјецања гркљана и једњака, раставе вратног дијела кичменог стуба између шестог и седмог пршљена, прелома лијеве надлактице у горњој трећини, прелома десне кључне кости, прелома ребара са лијеве стране од шестог до 11 ребра и потпуне раставе препонског споја. Од тих повреда је , усљед поремећаја дисања до којег је дошло због потпуног пресјецања гркљана на лицу мјеста, истог дана преминуо - наводи се у оптужници.

Додаје се да је оптужени Малбашић у вријеме несреће био пијан и у крви имао око 2.95 промила алкохола.

Истиче се да је он био свјестан да уласком у раскрсницу и непропуштањем возила које му долази с десне стране може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност живот људи, али је пристао на наступање забрањене посљедице.

Оптужница га терети за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја које је починио под дејством алкохола у већој количини од 1,50 грама по килограму. Према Кривичном законику Републике Српске за ово дјело је предвиђена казна од три до 15 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана