Оптужен да је оца усмртио пивском флашом

Небојша Томашевић
Оптужен да је оца усмртио пивском флашом

Бијељина - Против Илије Јеличића (21) из Осмака код Бијељине, којег терете за убиство оца Милана Јеличића (66), оптужницу је потврдио бијељински Окружни суд.

Према наводима у оптужници, њега терете да је 24. децембра прошле године у породичној кући у мјесту Цапарде код Осмака убио оца Милана са више удараца стакленом флашом и криглом.

Он је оца ударио више пута и готово му смрскао главу. Милан је од посљедица тешких повреда преминуо током ноћи између 24. и 25. децембра прошле године.

Овај злочин откривен је након што је Илија 24. децембра увече дошао кући код маћехе и брата по оцу. Тада се чудно понашао и одјећа му је била крвава. То је његовом брату по оцу било сумњиво па је о свему обавијестио полицију.

Дан касније 25. децембра полиција је пронашла тијело Милана у кући гдје је живио и поред њега је била крвава флаша од пива.

Непосредно послије убиства мјештани Цапарда су испричали да Илија и Милан нису живјели заједно и да нико не зна зашто би он то урадио. Они су казали да је могући мотив болест јер се Илија раније лијечио на Психијатријској клиници у Сокоцу.

- Милан је боравио у Цапардама сам и спавао је у малом помоћном објекту. Илија је живио у домаћинству са Милановом другом супругом и њиховим сином. Познато ми је да Илија послије завршене школе није успио да пронађе посао и да је наводно оболио на живце. Знао сам да је болестан, али нисам могао да помислим да може да убије оца - испричао је један од мјештана Цапарде одмах послије убиства Милана Јеличића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана