Опљачкао и повриједио пуницу

Небојша Томашевић
Опљачкао и повриједио пуницу

Бањалука - Јања Ружичић из Бањалуке задобила је тешке повреде приликом разбојништва које је почињено над њом 1. септембра прошле године.

Казао је ово вјештак тужилаштва, специјалиста судске медицине Милан Срдић јуче у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Драгану Плавшићу (39) и Милану Бераку из Бањалуке које терете за поменуто разбојништво.

Срдић је рекао да је Ружичићева задобила нагњечење мозга те много крвних подлива по тијелу и да су те повреде могле бити нанесене ударцима шаком.

Плавшић и Берак су оптужени да су 1. септембра прошле године око два часа послије поноћи дошли до куће Плавшићеве пунице Јање Ружичић у бањалучкој улици Косте Јарића и напали је с намјером да је опљачкају. Покуцали су на врата, а када је Ружичићева отворила, они су је напали. Берак је несрећну жену ухватио и држао за руке док је Плавшић почео да претура ствари по кући у намјери да пронађе новац. Када је Ружичићева почела да вришти, Плавшић јој је пришао и ударио је више пута песницом по глави и тијелу. Након што је претукао, Плавшић је у грудњаку своје пунице пронашао између 600 и 700 марака, а затим су обојица побјегли. Послије тога Плавшић и Берак позвали су такси и отишли у Добој.

Таксиста Ранко Блаженовић на суђењу је потврдио да је Плавшића, Берака и још једног момка 1. септембра ујутро око 4.30 часова одвезао из Бањалуке у Добој. Рекао је да га је путем телефона позвао Плавшић и тражио да га вози.

- Плавшића и Берака сам покупио код "Нешковић" пумпе на Старчевици. Касније је на Плавшићев захтјев у аутомобил ушао још један момак па сам их одвезао у Добој. Понашали су се нормално и ништа нису причали о разбојништву - рекао је Ранко Блаженовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана