Окружни суд Добој: Дилерима шест година затвора

Дијана Дујић
Окружни суд Добој: Дилерима шест година затвора

Добој - Ален Мусић из Добоја, Ларис Траванчић из Усоре и Адмир Крехо из Сарајева осуђени су у добојском Окружном суду на шест година и четири мјесеца затвора због шверца хероина.

Мусић је осуђен на три године, Траванчић на двије и по године, а Крехо на десет мјесеци затвора. Изрицању пресуде претходило је споразумно признање кривице све тројице осуђених. Сви они су с добојским Окружним тужилаштвом закључили споразуме о признању кривице.

Према наводима пресуде, Мусић, Траванчић и Крехо су од почетка септембра па све до 26. новембра прошле године шверцовали хероин на подручју Добоја, Дервенте и Грачанице. Дрогу су препродавали заједно са Харисом Куртићем из Тешња против кога се води судски поступак.

У пресуди се наводи да је Мусић хероин набављао од Крехе, Траванчића и Куртића, а они су дрогу набављали од њима познатих особа. Мусић је затим ту дрогу продавао директно конзументима на подручју добојске регије. У пресуди се наводи да је Траванчић хероин набављао од њему познате особе на подручју општине Лукавац и давао га Мусићу, док је Крехо посредовао и спајао продавце хероина из Сарајева са Мусићем. Препродају дроге су договарали путем мобилних телефона или током заједничких састанака.

Сви они су ухапшени у акцији “Шетач” у новембру прошле године. Приликом хапшења код Мусића је пронађено 17,4 грама хероина. Сви су одраније познати полицији по чињењу кривичних дјела. Хапшени су више пута и осуђивани због шверца наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана