Одређен притвор у предмету Марко Божиновић и други

СРНА
Одређен притвор у предмету Марко Божиновић и други

Сарајево - Суд БиХ донио је рјешење којим се усваја приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора Марку Божиновићу, Роберту Љиљку и Вањи Кењићу, осумњиченима за неовлаштени промет опојним дрогама.


Притвор може трајати до 5. децембра или до нове одлуке Суда, саопштено је из ове правосудне институције.

Суд БиХ је увидом у поднесени доказни материјал утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривично дјело за која се сумњиче, те је одредио притвор због основане бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак.

Суд је утврдио и да постоје нарочите околности које указују да ће осумњичени, боравком на слободи, ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриватеље, а у односу на осумњичене Марка Божиновића и Роберта Љиљка и због постојања околности које указују на опасност од бјекства.

У истом предемту, Суд је у сриједу, 6. новембра, донио рјешење којим се према осумњиченима Одисеју Фофилосу, Момчилу Мијановићу и Дарију Цвитановићу одређују мјере забране напуштања боравишта и забрана путовања уз привремено одузимање свих путних исправа, забрана издавања путних исправа, као и забрана кориштења личне карте за прелазак границе БиХ.

Такође је изречена мјера забране састајања с одређеним особама, обавеза повременог јављања одређеном државном органу сваког понедјељка и петка.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрше неку од изречених мјера забране, може им се одредити мјера притвора.

Марко Божиновић, Роберт Љиљак, Вања Кењић, Одисеј Фофилос, Момчило Мијановић и Дарио Цвитановић осумњичени су за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама. /крај/бм/јп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана