Одређен притвор осумњиченом за убиство брата

Горан Обрадовић
Одређен притвор осумњиченом за убиство брата

Добој - Војку Кузмановићу (49), који је осумњичен да је у недјељу увече у Доњим Кузманима код Теслића убио свог брата Владу (64), одређен је једномјесечни притвор у Окружном суду у Добоју.

Убиству Владе претходило је то што је он хицем из ловачке пушке неколико тренутака прије тога убио Војковог сина Драгана (22). У Окружном суду су рекли да би пуштање на слободу Војка резултирало пријетњу нарушавању јавног реда и мира.

Убиствима је претходила свађа између браће Војка и Владе у недјељу око 18 часова, а до које је дошло због неријешених имовинско-правних односа. Свађи је присуствовао и Драган.

Они су се посвађали у дворишту Владине куће. Он је потом ушао у кућу, узео ловачку пушку и пуцао у Драгана којег је погодио у десну бутину. Затим је Војко ушао у Владину кућу и узео пушку од његовог сина и испалио два хица у Владу и усмртио га. Војко је потом рањеног сина Драгана превезао у Дом здравља Теслић, одакле је послије указане љекарске помоћи упућен у добојску болницу, али је преминуо на путу.

Војко се потом сам пријавио полицији, па је ухапшен исто вече око 19.30 часова.

Мјештани села Доњи Кузмани испричали су да је Владо више година имао психичких проблема и само је било питање када ће направити неки већи проблем.

- Чула сам да је и тога дана као и раније Владо био пијан и почео је да се свађа са братом, а са којим је био и његов син Драган, који је био слијеп. Владо је користио сваку прилику да би нападао брата. Када су почели да се свађају и гурају Драган је покушао да их развади и смири. Тада је Владо отишао у кућу и из ловачке пушке испалио хитац у Драгана и ранио га. Када је Војко видио шта се десило отишао је у кућу нашао другу пушку и убио Владу - истакла је комшиница која није жељела да јој помињемо име.

Жељко Стјепановић, ујак убијеног Драгана, казао је да је његов нећак од рођења био слијеп. Завршио је средњу школу у Броду, а планирао је да упише факултет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана