Одређен притвор дилерима ухапшеним у акцији Фортуна

Aгенције
Одређен притвор дилерима ухапшеним у акцији Фортуна

Бањалука - За петоро осумњичених дилера дроге који су ухапшени 23. јануара у полицијској акцији "Фортуна" одређен је једномјесечни притвор у Окружном суду у Бањалуци.

Притвор је одређен учитељици Сњежани Балић-Петрушић запосленој у Основној школи "Милош Црњански" у Поточанима код Прњавора, те Адију Порчи, Емиру Арнауту, Предрагу Лебурићу и Алену Накарадићу.

Они су ухапшени 23. јануара на подручју Прњавора и Дервенте и том приликом претресено је више локација, а у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево ухапшен је Арнаут.

Полиција сумњичи ову групу да је дјеловала од маја прошле године, па до хапшења. Сумњиче се да су набављали марихуану и спид, те је продавали зависницима.

Већина ухапшених су одраније познати полицији, а приликом претреса пронађена је и одузета одређена количина дроге која ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Према незваничним информацијама полиција је по налогу Окружног тужилаштва дуже вријеме пратила ову групу.

По налогу тужилаштва они су праћени и снимани су разговори између њих, па иако је заплијењена мања количина дроге, полиција има довољно доказа о томе да су продавали дрогу и коме.

Адвокат Зоран Јошић рекао је да је Сњежана Балић-Петришућ негирала кривично дјело које јој је стављено на терет и да се није бавила дрогом.

- Она је током испитивања рекла да у периоду за које је сумњиче да је била члан ове групе, да није имала никакве контакте са осталим ухапшеним особама - рекао је Јошић.

Накарадић је био ухапшен и у септембру 2011. године због сумње да је био члан групе која се бавила неовлашћеном производњом и продајом опојне дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана