Одбрана затражила ослобађају пресуду за Турковића

Aгенције
Одбрана затражила ослобађају пресуду за Турковића

Сарајево - Одбрана Зијада Турковића, оптуженог за организовани криминал и више убистава, затражила је од Суда БиХ током изношења завршних ријечи ослобађајућу пресуду.

Адвокат Фахрија Каркин, који заступа Турковића, сматра да је дошло до низа повреда поступка, попут незаконитости Судског вијећа и Тужилаштва, чије је изузеће одбрана тражила, те искључења јавности из суднице током свједочења заштићеног свједока Исљама Календера.

Против њега би требао бити, како је Каркин предложио, отворен кривични поступак који ће доказати да је више пута током свједочења слагао, пренијели су федерални медији.

Излагања одбрана оптужених чланова злочиначке организације Зијада Турковића биће настављена сутра.

Суд БиХ потврдио је 16. јуна 2011. године оптужницу у предмету „Зијад Турковић и други", која Турковића терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима: неовлаштени промет опојним дрогама, злочиначка организација, разбојништво, изнуда, прање новца, убиство, изазивање опште опасности, неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, договор за почињење кривичних дјела, припремање кривичног дјела и тешко убиство.

Оптужени Саша Стјепановић се терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима - неовлаштени промет опојним дрогама, злочиначка организација, разбојништво, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, а оптужени Нијаз Зубан за организовани криминал у вези са кривичним дјелима: злочиначка организација и разбојништво.

Оптужница Муамера Захитовића терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима злочиначка организација, изнуда, прање новца, док се Хилмија Машовић терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима злочиначка организација и изнуда.

Миленко Лакић се терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима - злочиначка организација, договор за почињење кривичних дјела, припремање кривичног дјела, убиство и тешко убиство.

Оптужени Фадил Аљовић се терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима злочиначка организација и убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана