Одбрана за хероин тврди да је брашно

Небојша Томашевић
Одбрана за хероин тврди да је брашно

Бањалука - Одбрана оптуженог Енеса Џанића званог Ено (48), који је ухапшен у акцији "Чистач 2" због шверца хероина, затражила је вјештачење материје која је од њега одузета јер тврди да је ријеч о парацетамолу помијешаном с брашном, а не хероину.

Ово је истакнуто у уторак у бањалучком Окружном суду на рочишту за продужење притвора Џанићу и Владимиру Поповићу које терете за трговину дрогом.

Бањалучко Окружно тужилаштво затражило је од Окружног суда да Џанићу и Поповићу продужи притвор за још два мјесеца због бојазни од утицаја на свједоке и понављања дјела. Одбрана обојице оптужених сматра да нема основа за продужење притвора, поготово зато што од оптужених није одузета дрога. Бранилац Поповића адвокат Зоран Јошић је истакао да је од његовог брањеника одузет само мобилни телефон.

Бањалучки Окружни суд до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио рјешење о продужењу притвора.

Џанића и Поповића тужилаштво терети да су ове године набављали и продавали хероин зависницима на подручју Бањалуке. Ухапшени су 3. децембра у наставку акције "Чистач 2", а том приликом заплијењен је 51 грам хероина и око 1.400 разних таблета која имају и наркотичка својства.

У овој акцији 23. септембра ухапшено је 13 особа због шверца дроге и других кривичних дјела. Против њих је подигнута и потврђена оптужница, а првооптужени је познати бањалучки угоститељ Митхат - Митко Хајдарпашић. Осим њега оптужени су Дарко Матијевић, Саша Баришић, Далибор Матијевић, Александар Веселић, Ненад Бјелајац, Звонимир Стефановић, Милош Дулић, Немања Морача из Бањалуке, те Саша Гверић, Бојана Праизовић из Лакташа, Драшко Дошен и Драган Праштало из Приједора. Терете их за организовану препродају дроге на подручју Бањалуке, Приједора и Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана