Одбрана оптужених тражи изузеће тужиоца

Небојша Томашевић
Одбрана оптужених тражи изузеће тужиоца

Бањалука - Адвокати оптужених за трговину дрогом Александра Кајкута (37) и Владимира Дамјанића (32), којима је Врховни суд РС укинуо ослобађајуће пресуде, јуче су у бањалучком Окружном суду на почетку поновљеног суђења затражили изузеће тужиоца Биљане Марковић.

Послије тога суђење је одгођено, а Дамјанићев адвокат Јадранка Ивановић казала је да тужилац Марковић не зна да је предмет "Канон" у којем су ухапшени оптужени под истрагом Специјалног тужилаштва.

- У овом случају инспектори који су водили истрагу ухапшени су и налазе се у притвору. То доводи у питање цијели случај "Канон" - објаснила је Ивановићева.

Судско вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић одбило је захтјев адвоката Ивановићеве и Невенке Витомир за одгађање суђења док не буде подигнута оптужница против инспектора.

Кајкут и Дамјанић ослобођени су у првостепеном поступку у фебруару ове године. Они су оптужени да су били чланови групе Драгољуба Пашагића која је од априла до октобра 2011. године у Бањалуци препродавала кокаин и марихуану. У овом поступку правоснажно су у Врховном суду осуђени Пашагић и још осам особа на 25 година и два мјесеца затвора због трговине кокаином и марихуаном.

Сви су ухапшени у акцији "Канон" почетком октобра 2011. године. У овој акцији учествовали су инспектори Славко Ђурић, Огњен Стијак, Срђан Радуловић и Марко Ковачевић који су ухапшени 16. октобра због сумње да су се бавили трговином дрогом. Њих су дилери у случају "Канон" оптужили да су их тјерали да за њих продају дрогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана