Одбрана челника ГРАС-а тражила изузеће судије

Сања Амиџић
Одбрана челника ГРАС-а тражила изузеће судије

Сарајево - Суђење бившим челницима предузећа ГРАС из Сарајева Ибрахиму Јусуфранићу и Бориславу Петровићу, оптуженим за злоупотребу положаја или овлашћења, те фалсификовање службених исправа, одгођено је јуче у сарајевском Кантоналном суду јер је Тужилаштво тражило изузеће предсједника Судског вијећа Индире Јахић.

Тужилац Берина Алихоџић затражила је изузеће судије јер је Тужилаштво од Федералне управе полиције накнадно добило документацију из које се види да је Изедин Јахић, супруг предсједника Судског вијећа, био радник ГРАС-а у вријеме када је Јусуфранић био на челу овог предузећа.

- Он је био радник ГРАС-а у периоду када је Јусуфранић у овом предузећу имао утицај. Из добијене документације види се да је оптужени потписао уговор о раду за Изедина Јахића и примио га на посао. Због овога би Јахић могао осјећати дуг према оптуженом који би се могао одразити у процесу. Поред тога, Јахић је био у радном односу у вријеме док је Петровић радио с њим, тако да између њих постоји веза - казала је Алихоџић.

Она је додала да је Јусуфранић у радни однос примио и најближег члана породице судије Јахић, што може довести у сумњу непристрасност предсједника Судског вијећа.

Судија Јахић након овога прихватила је захтјев тужиоца и приложене доказе, те казала да ће суд накнадно донијети одлуку о њеном изузећу. Јусуфранић се терети да је у вријеме свог мандата купио аутопраонице за предузеће ГРАС, а које никада нису искоришћене, чиме је ово предузеће оштетио за више од милион марака. Петровић је оптужен да је основао фирму која је требало да буде сестринска фирма компаније "Hellner and More", а која се бавила маркетингом, те пословала само с ГРАС-ом, који јој је по изузетно повољним условима продавао огласни простор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана