Одбрана бившег полицајца тврди да су докази подметнути

Небојша Томашевић
Одбрана бившег полицајца тврди да су докази подметнути

Бањалука - Одбрана бившег полицајца Владимира Малића из Бањалуке, оптуженог за пљачку 74.000 марака из "Пошта Српске" и одбрана његовог помагача Јована Јошила сматра да су неки докази против њих подметнути.

Малићев адвокат Бранко Гудало изјавио је у бањалучком Окружном суду да сумња да су као докази подметнути фантомке и рукавице пронађене поред запаљеног "аудија", којим је почињена пљачка.

- Инспектор Јово Ерцег, који је радио увиђај пронађеног "аудија", рекао је да поред возила није видио фантомку и рукавице. То се касније појавило као доказ тужилаштва и зато сумњамо - рекао је Гудало.

Јошилов адвокат Небојша Пантић казао је да такође сматра да су ти докази незаконити  и наглашава да је ДНК анализа доказа урађена у Београду нетачна.

Гудало и Пантић су своје примједбе на доказе изнијели након што је Окружно тужилаштво завршило извођење својих доказа у овом случају. Они су најавили да ће и Малић и Јошило свједочити у даљем наставку поступка.

Према наводима у оптужници, Малић је опљачкао пословницу "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања, у улици Раде Радића, 10. новембра 2009. године заједно са још два засад непозната лица. Малић и његов саучесник су по уласку у пошту у Врбањи оружје усмјерили према радници С. М. и њеним колегама Б. А. и Ш. С., те им наредили да легну на под уз повике "лези доле", "дај новац", "пензије су, знам да има новца". Потом су сами узели новац и побјегли "аудијем 80", у којем их је чекао трећи саучесник. Јошило се терети да је послије пљачке ове поште 11. новембра помогао Малићу да набави здравствену књижицу на лажно име Игор Голијан како би санирао повреде које је задобио док је палио "ауди 80", којим су дошли до поште, како би прикрио трагове злочина. ***

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана