Од оптужених одузет кокаин и хероин

Небојша Томашевић
Од оптужених одузет кокаин и хероин

Бањалука - Вјештак тужилаштва Јелена Јанковић на суђењу оптуженима за трговину дрогом Димитрију Вавану (22) и Марију Дандићу (21) из Бањалуке казала је у бањалучком Окружном суду да је утврдила да је од њих одузет хероин и кокаин.

Она је рекла да је од Зорана Вујмиловића, који је раније осуђен са Младеном Милидраговићем званим Словенац одузет кокаин.

Ваван и Дандић се терете да су, заједно са Вујмиловићем и Милидраговићем од новембра 2011. године до маја ове године, препродавали хероин, кокаин и марихуану на подручју Бањалуке, Приједора и Градишке.

Према наводима у оптужници, хероин и кокаин набављао је Милидраговић од непознатог лица и препакивао их у мања паковања и продавао.

Наводи се да је Милидраговић 31. јануара ове године продао 504 грама хероина Елвиру К., а дио дроге је предао оптуженима Вујмиловићу, Дандићу и Вавану, који су ту дрогу даље продавали по цијенама од десет до 100 марака, зависно од количине.

Сви су ухапшени у акцији бањалучке полиције “Замак”, у којој је пронађено око 540 грама хероина.

Милидраговић и Вујмиловић закључили су споразум о признању кривице са бањалучким Окружним тужилаштвом којим је предвиђено да буду осуђени на укупно осам година затвора.

Према споразуму, Милидраговић је осуђен на пет, а Вујмиловић на три године затвора.

Свједоци тужилаштва Дејан Вулин, Даријан Делић и Милош Јанковић на суду су изјавили да од Вавана и Дандића никада нису куповали дрогу, иако су у истрази другачије говорили.

Тужилац Славица Матијаш прочитала је исказ који је Вулин дао у полицији током истраге и у којем је рекао да је од Вавана купио седам до осам пута дрогу.

Вулин је казао да то није тачно и да је такву изјаву дао под притиском. Навео је да у полицији није малтретиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана