Оцу и сину робија због шверца дроге

Н. Т.
Оцу и сину робија због шверца дроге

Бањалука - Раденко Зељковић, његов син Сандро, Благоје Риђешић и Дијана Бабић осуђени су правоснажно у Врховном суду Републике Српске на укупно 11 и по година затвора због шверца марихуане.

Ова пресуда донесена је након разматрања жалби Тужилаштва и одбране на првостепену пресуду бањалучког Окружног суда.

- Вијеће је обје жалбе одбило као неосноване и потврдио првостепену пресуду Окружног суда Бањалука - казала је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Раденко Зељковић је тако правоснажно осуђен на пет година и шест мјесеци затвора. Његов син Сандро Зељковић те Риђешић и Бабићева осуђени су на по двије године затвора. Раденку је уз казну изречену за шверц дроге обједињена ранија пресуда од 11 мјесеци затвора, па му је изречена јединствена казна.

Према пресуди отац и  син,  Раденко и Сандро Зељковић,  те Риђешић и Бабићева били су дио организоване криминалне групе која је препродавала марихуану на подручју Бањалуке од јануара до новембра 2014. године. Наводи се да су дрогу препродавали на основу телефонских договора  по цијенама од 10 до 50 марака. У тим говорима, стоји у пресуди, користили су сленг, односно шатровачки говор за дрогу. Марихуану су набављали Зељковић сениор, те Риђешић и сад већ осуђени Александар Бубњевић. Осим Бубњевића у овом случају осуђен је и Дражен Малешевић из Бањалуке. Њих двојица су признали кривицу на основу чега је Малешевић осуђен на три године, а Бубњевић на двије године и шест мјесеци затвора. Сви су ухапшени у акцији "Росуље" бањалучке полиције. Тада је полиција код Риђешића и Бубњевића пронашла 1,1 килограм марихуане. Они су дрогу превозили на мотору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана