Оца бившег замјеника министра одбране премлатио летвом

Небојша Томашевић
Оца бившег замјеника министра одбране премлатио летвом

Добој - Младен С. из Добоја осуђен је на двије године затвора у добојском Окружном суду због покушаја пљачке и премлаћивања комшије Неде Околића (86), оца бившег замјеника министра одбране БиХ Мирка Околића.

Према пресуди, Младен је 29. априла пет минута иза поноћи  дошао до куће Околића у Подновљу код Добоја носећи са собом дрвену летву дугачку 123 центиметра. Био је маскиран и по доласку пред кућу покуцао је старцу на врата. Чим му је Околић, отворио он му је рекао: "Дај ми паре." Тада је Околић из страха покушао да затвори врата куће, али га је Младен ухватио за руку, извукао напоље и оборио на земљу. Одмах је почео да га туче летвом говорећи: "Дај паре." Ударио га је више пута по тијелу и глави. Околић је у једном моменту рекао Младену да престане да га туче и да ће, ако га пусти, отићи, узети новац из куће и дати му. Не обазирући се на његове молбе, нападач га је ударио још једном у главу, а тада је старац некако успио да се отргне и побјегне. У пресуди се наводи да је Младен том приликом Околићу нанио лакше повреде главе и лица, браде и лијеве подлактице.

Вијеће је овом приликом осуђеног Младена ослободило плаћања судских трошкова, а оштећени Околић упућен је да своја права и надокнаду штете тражи у другом поступку у грађанској парници.

Један од комшија породице Околић, не желећи да се представи, након разбојништва је казао да је Младен С. особа која има психичких проблема. Испричао је да се у вријеме напада Младен старцу Околићу лажно представио као свештеников син Ацо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана