Ново суђење Ћопићу заказано за 22. јануар

Небојша Томашевић
Ново суђење Ћопићу заказано за 22. јануар

Бањалука - Ново суђење Зорану Ћопићу (47), који је у бањалучком Окружном суду осуђен на четири године и шест мјесеци затвора због прања новца зарађеног продајом дроге нарко-боса Дарка Шарића, заказано је за 22. јануар у Врховном суду РС.

На оптуженичку клупу у Врховном суду сјешће и директор предузећа "Авиорент" Драго Нижол који је осуђен на два мјесеца затвора због помагања Ћопићу. Ово је одлучило вијеће Врховног суда послије разматрања жалби тужилаштва и одбране на одлуку бањалучког Окружног суда послије поновљеног суђења.

У Врховном суду су рекли да вијеће на основу изнесених жалби на погрешно и нетачно утврђено чињенично стање у пресуди није могло да донесе праву одлуку.

- С обзиром на то да се према Закону о кривичном поступку пресуда не може два пута укидати. У овом случају већ је једном укинута пресуда па је одлучено да се закаже ново суђење - казала је секретар Врховног суда Јелена Деспотовић.

Ћопић и Нижол су по други пут осуђени у јулу прошле године послије поновљеног суђења јер је Врховни суд РС укинуо пресуду из децембра 2012. године и вратио предмет на ново суђење. Према наводима у пресуди бањалучког Окружног суда, Ћопић је од 2008. до средине 2010. године већу количину новца стеченог продајом дроге нарко-боса Дарка Шарића убацио у привредне токове РС како би прикрио његово поријекло. То је урадио заједно са више лица, међу којима су директори бањалучких предузећа "Авиорент" Драго Нижол и "Агрокоп" Љубо Мрђен, који је осуђен на шест мјесеци затвора. Дио тог прљавог новца употријебљен је и за покретање Фабрике шећера у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана