Ново Ђукић споразумно признао кривицу

СРНА
Ново Ђукић споразумно признао кривицу

Сарајево - Ново Ђукић /42/ из Котор-Вароша, који је оптужен за кривично дјело "утаја или превара", признао је кривицу и са Тужилаштвом БиХ закључио споразум.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је Ђукић, склапањем споразума о признању кривице, у потпуности признао извршење кривичног дјела које му се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 15. јануара, а коју је потврдио Суд БиХ 22. јануара.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени сагласни су да Суд БиХ изрекне Ђукићу условну затворску казну од три мјесеца и истовремено одгоди њено извршење у периоду од једне до двије године /вријеме провјеравања/.

Они су сагласни и да Ђукићу као споредна казна буде изречена новчана казна од 2.000 КМ и да му Суд одузме имовинску корист прибављену кривичним дјелом у износу од 12.084 КМ.

Приликом одређивања ове казне узете су у обзир чињенице да је Ђукић признао кривицу за кривично дјело које му се ставља на терет оптужницом и да је изразио спремност да у потпуности измири своју пореску обавезу.

У обзир су узете и чињенице да је од извршења кривичног дјела прошло више од три године, да је Ђукић отац двоје малољетне дјеце коју издржава, да до сада није осуђиван, као и да је закључење овог споразума помогао бржем окончању и смањењу трошкова кривичног поступка.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ, те да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Склапањем споразума, оптужени се одриче права на суђење и на улагање жалбе на кривичноправну санкцију коју му изрекне Суд БиХ, те је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана