Новчане казне због помагања у илегалном коцкању

Н. Т.
Новчане казне због помагања у илегалном коцкању

Бањалука - Службеник Владе Брчко дистрикта Игор Вуковић, те Јусуф Авдић и Љубиша Стевановић из Брчког осуђени су јуче у бањалучком Окружном суду на новчане казне због помагања Дарију Бркићу (44) из Бањалуке у организовању илегалног коцкања на подручју Брчко дистрикта.

Вуковић и Авдић су осуђени на новчане казне од по 2.000 КМ, а Стевановић на 3.000 марака. Пресудом су обавезани да врате и нелегалну стечену корист у укупном износу 13.200 марака. Вуковић је обавезан да врати 5.200, Авдић 3.000, а Стевановић 5.000 марака.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који су оптужени закључили са Специјалним тужилаштвом Републике Српске.

Према наводима у пресуди, они се терете да су од децембра 2010. године до 7. децембра 2012. године на подручју Брчког помагали Бркићу да организује нелегалне игре на срећу "тексас холд'ем" на Интернету. Они су инсталиране софтвере са апликацијама за "тексас холд'ем" покер које је направио Бркић, дистрибуирали по кућама и кладионицама на подручју Брчко дистрикта. Осим тога продавали су и бонове уз помоћ којих су играчи уплаћивали новац за ову покер игру.

Специјални тужилац Младен Митровић, објаснио је да су са оптуженима договорили казне испод законског минимума, јер су се искрено покајали због почињених кривичних дјела и обавезали су се да надокнаде штету. Митровић је рекао да су оптужени већ у депозит тужилаштва уплатили дио нелегално стечене користи коју су обавезани да врате.

Дарио Бркић је раније закључио споразум о признању кривице и осуђен је на шест мјесеци затвора због организовања недозвољених игара на срећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана