Нинковић није имао примједбе на инспекторе

Небојша Томашевић
Нинковић није имао примједбе на инспекторе

Бањалука - Осуђивани нарко-дилер Александар Нинковић, који је направио лажни профил на “Фејсбуку” оптуженог инспектора Огњена Стијака, рекао је да се каје за то, а није имао примједби на испитивање и поступање полиције против њега у овом случају 2012. године.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду изјавио свједок одбране, полицајац Владимир Нишевић, у предмету који се води против Стијака и полицијских инспектора Срђана Радуловића и Марка Ковачевића, оптужених за организовани шверц дроге и друга дјела.

Свједок је испричао да је он истраживао ко је направио лажни профил на име Огњена Стијака и утврдио да је то урадио Нинковић.

- На том профилу били су подаци Стијака са сликом голе жене с мајмунском главом. Писало је да је запослен у МУП-у РС и да је корумпирано њушкало. Након што смо открили да је то урадио Нинковић, претресене су кућа и стан које је он користио и изузети су његови рачунари - казао је Нишевић.

Додао је да није учествовао у хапшењу Нинковића, али га је испитивао, те да је Нинковић без примједби потписао записник о испитивању.

Профил на име Огњена Стијака са сликом мајмуна однедавно је поново активан.

Специјално тужилаштво Радуловића, Ковачевића и Стијака терети да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. до октобра 2013. године. Оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења. Ова дјела се стављају на терет додатно Радуловићу, Стијаку и Ковачевићу.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана