Неисправним аутомобилом Косић усмртио пјешака

Небојша Томашевић
Неисправним аутомобилом Косић усмртио пјешака

Бањалука - Игор Косић из Бањалуке оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је повриједио Бојана Брковића (21) из Бањалуке који је касније преминуо од посљедица повређивања. Он је несрећу изазвао неисправним аутомобилом "опел вектра".

Ово је у бањалучком Окружном суду изјавио вјештак тужилаштва Војислав Суботић.

- Вјештачењем "опел вектре" која је учествовала у несрећи утврђено је да возило није имало исправан кочиони систем. У тренутку прије несреће кретало се 88 километара на час, а ударило је у настрадалог с око 55 километара на час - казао је вјештак Суботић и додао да се ова несрећа могла избјећи да је возач ишао испод 70 километара на час.

Према оптужници, несрећа се догодила 14. августа 2012. године у улици Цара Душана у Трну, општина Лакташи.

До несреће је дошло када је Косић возећи "опел вектру" недозвољеном брзином од 88 километара на час налетио на Брковића, који је стајао на проширењу поред коловоза.

- Возећи "опел вектру" 14. августа пола часа иза поноћи Косић је сустигао "голф 2" у улици Цара Душана у Трну, те га обишао великом брзином. Након тога возач "голфа 2" је почео јурњаву за Косићем. Њих двојица тада почињу да се тркају кроз насеље Трн. Косић је у једном тренутку наишао на "голф 3", који је возио Бојан Липић и који је стајао на десној коловозној траци како би у возило примио свог друга Брковића. Косић тада почиње да обилази "голф 3" с десне стране и удара Брковића који је стајао на проширењу поред пута - стоји у оптужници.

Наводи се да је том приликом несрећни Брковић задобио нагњечење мозга. Од тих повреда је преминуо дан касније у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана