Негирао да је намјеравао да прода 113 килограма дроге

Небојша Томашевић
Негирао да је намјеравао да прода 113 килограма дроге

Бањалука - Миодраг Атељевић (34) звани Мијат из Билеће данас у бањалучком Окружном суду негирао да је био члан организоване групе која се бавила трговином марихуаном.

Специјално тужилаштво Републике Српске оптужницу против Атељевића подигло је у јуну ове године и терети га да је био члан злочиначког удружења које су још чинили Анђелко Рагуж, Жељко Илић Косијер, те рођаци Слободан и Славиша Милидраговић. Они су оптужени да су намјеравали да продају 113 килограма марихуане. Ово удружење је дјеловало од друге половине до 5. новембра 2006. године, када су и ухапшени. Тада је у "голфу 3", који је возио Слободан Милидраговић, пронађено 113 килограма марихуане. Атељевић је био у бјекству до 2009. године. Према оптужници он је са Илићем набавио 113 килограма марихуане која је пронађена 5. новембра 2006. године у Хрђусима код Љубиња у аутомобилу у којем су били Слободан и Славиша Милидраговић. Дрогу је требало да преузме Анђелко Рагуж и да је одвезе у Бобаново Село, гдје би је даље преузело непознато лице.

Атељевић је због кријумчарења дроге из Црне Горе у БиХ осуђен у Суду БиХ прошле године на четири године затвора. Та казна му је обједињена са пресудом Основног суда у Требињу због фалсификовања докумената, па је осуђен на четири године и мјесец затвора. Према тој пресуди Атељевић је у јулу 2009. године од њему познатих особа набавио десет килограма марихуане, коју је намјеравао да прода Жељку Смољану из Читлука. Смољан је одустао од куповине, јер је прегледом утврдио да је дрога лошег квалитета. Атељевић је у јулу исте године купцима у Билећи продао два килограма сканка за 2.500 евра, а неколико дана касније ухваћен је са 63 килограма сканка, који је пренесен из Црне Горе. Дрогу је намјеравао да прода купцима из Билеће по цијени од 1.250 евра по килограму. Због трговине 113 килограма марихуане Анђелко Рагуж, Жељко Илић Косијер, те рођаци Слободан и Славиша Милидраговић су у бањалучком Окружном суду осуђени на укупно 16 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана