Негирао да је аутом усмртио пјешака

Небојша Томашевић
Негирао да је аутом усмртио пјешака

Бањалука - Ново Стрика (61) из Пискавице код Бањалуке негирао је кривицу у бањалучком Окружном суду за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо пјешак Милован Букша.

Према оптужници, Стрика је 14. фебруара ове године, возећи пијан аутомобил "голф 2", ударио пјешака Букшу у мјесту Букше код Пискавице. Несрећа се догодила око 21.45 часова. Од силине удара несрећни пјешак је одбачен неколико метара од пута. Од задобијених повреда Букша је убрзо преминуо.

У оптужници се наводи да је Стрика у вријеме ове несреће у крви имао 2,16 промила алкохола.

Додаје се да је до несреће дошло јер возач "голфа 2", усљед вожње под дејством алкохола, није обратио довољно пажње на пјешака.

- Возећи из смјера Горње према Доњој Пискавици, возач "голфа" је доласком у мјесто Букше ударио у пјешака, који се кретао испред њега у истом смјеру - пише у оптужници против Стрике.

Мјештани Пискавице су након ове несреће испричали да је Букша погинуо свега 500 метара од своје куће током повратка са манифестације "Зимско прело" у Горњој Пискавици.

- Милован је радио у бањалучком "Инцелу", а прије пола године је отишао у пензију. Има жену и дијете, које иде у основну школу. Супруга му је болесна, а има и четрнаестогодишњег сина - рекао је један од мјештана Пискавице, не желећи да му помињемо име.

Он је додао да је породица Букша у веома тешком материјалном стању, а преживљавали су тако што је настрадали израђивао метле од прућа и продавао их.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана