Негирали кривицу за убиство дјечака

Горан Обрадовић
Негирали кривицу за убиство дјечака

Сарајево - Ена Липа (25), њен невјенчани супруг Салих Арнаутовић (28) и други осумњичени за убиство њеног сина Смаје Ћесира (4) из Хаџића јуче су у Кантоналном суду у Сарајеву негирали кривицу.

Осим њих кривицу су негирали и Енини родитељи Емир (57) и Мунира (62) Липа. Њима ће у року од 30 дана бити заказан почетак суђења. Мајка и очух убијеног дјечака налазе се у притвору, а дјед и бака су послије подизања оптужнице пуштени да се бране са слободе.

Ену и Салиха према оптужници терете за убиство дјечака, а баку и дједа за кривично дјело насиље у породици и наношење лакших тјелесних повреда.

Дјечак је убијен 25. фебруара ове године у Хаџићима. Очух и мајка су тог дана појачали музику на транзистору у соби, а потом шакама и каишем са металном копчом ударали дјечака по свим дијеловима тијела. Рукама су му притискали тијело и главу о под. Очух је шакама ударао дијете у прса, од чега би дијете главом и тијелом ударало о подлогу зида или пода. Мајка га је ударала каишем по глави, а очух шакама у прса.

Ударци које су му мајка и очух тог дана задали код дјечака су проузроковали крварење, а потом и оток који је притиснуо важне центре у мозгу, што је довело до гушења, односно смрти. Осим што је обдукцијом утврђен узрок смрти дјечака, пронађени су и трагови који су указивали на то да је и раније био физички злостављан. Између осталог, очух је, како је наведено и у оптужници, једне вечери дјечаку ставио крпу у уста, а затим му сипао врући восак са свијеће по свим дијеловима тијела.

Потом му је размакнуо ноге те наставио капати восак по гениталијама, а затим му је клијештима вукао гениталије. Мајка дјетета је све то мирно посматрала и није предузела ништа да то спријечи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана