Негирали да су силовали хостесу

Небојша Томашевић
Негирали да су силовали хостесу

Бањалука - Хајрудин Барјактаревић и Изет Хасановић из Градишке јуче су у бањалучком Окружном суду изјавили да нису силовали хостесу З. П. из Бањалуке.

Они су своје изјаве дали као свједоци одбране у процесу који се против њих води због оптужби за силовање у ноћном клубу "Креш" у Градишци.

Иако је Хасановић током испитивања у полицији признао ово дјело, у суду је рекао да то није тачно. Истакао је да је у полицији био малтретиран, вријеђан на националној основи и претучен, те да је због тога само потписао изјаву коју су му, наводно, дали.

- Нисам ништа рекао, они су све саставили и дали ми папир да потпишем. Вријеђали су ме и тукли, говорили "балија" и "Турчин". Тек у притвору сам сазнао да сам потписао да све признајем - изјавио је Хасановић.

Бајрактаревић је такође негирао да има везе са силовањем хостесе и да вјерује да то није урадио ни Хасановић.

- Те ноћи Хасановић и ја у "Креш" смо стигли око 22 часа и били смо у једној просторији гдје су долазиле хостесе међу којима и З. П. С том хостесом сам на њен захтјев попио неколико пића, али нисам је силовао. Вјерујем да то није урадио ни Хасановић - казао је Барјактаревић.

Бањалучко Окружно тужилаштво терети Барјактаревића и Хасановића да су починили обљубу над немоћним лицем И то 7. јуна 2013. године у ноћном клубу "Креш" у Градишци. Због осјетљивости случаја детаљи оптужнице нису објављени. У овом случају због помагања починиоцу кривичног дјела послије силовања били су ухапшени припадници Специјалне јединице полиције МУП-а РС Бојан Марић и Драгослав Бошковић. Они су раније изјавили да је пријава која је у овом случају против њих поднесена у тужилаштву одбачена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана