Негирала кривицу за убиство новорођенчета

Горан Обрадовић
Негирала кривицу за убиство новорођенчета

Сарајево - Мевлида Мујић (21) из Сребреника, која је оптужена да је починила кривично дјело чедоморства, јуче је пред судијом за претходно саслушање Општинског суда у Сарајеву негирала кривицу.

Претходно је рочиште за изјашњење о кривици, на захтјев оптужене, затворено за јавност.

На почетку рочишта Мевлида Мујић оптужила је медије да су износили неистините информације пишући да је убила дијете.

Судија Розита Шимић је појаснила да нико није рекао да ће Мујићева унапријед бити проглашена кривом, те да је рочиште отворено за јавност.

Адвокат Емина Хасановић одговорила је да је Мујићева читајући новине схватила да јој је унапријед пресуђено.

Мевлида Мујић је изјавила да је читала новине док је била у притвору и прочитала да су је медији назвали "мајком монструмом" и прогласили кривом, те да су поступци новинара имали одраз на стање у њеној породици.

Потом је судија Шимић истакла да су се појавиле нове чињенице које оправдавају захтјев оптужене да са рочишта буду удаљени представници медија.

Према оптужници, Мујићева је убила своју бебу 18. јуна прошле године. Она је тада осјетивши болове отишла у купатило куће у којој је становала у Вогошћи и родила живо мушко дијете. Потом је дјетету стегнула врат и уста те на тај начин затворила дисајне путеве, послије чега се беба угушила.

Након тога је новорођенче умотала у горњи дио пиџаме и пешкир те све заједно ставила у ПВЦ врећицу и однијела у улицу Вилсоново шеталиште те бацила у контејнер за одлагање смећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана