Навлачили чарапе на ципеле да сакрију траг

Небојша Томашевић
Навлачили чарапе на ципеле да сакрију траг

Бањалука - Разбојници који су опљачкали трговца девизама Петра Ступара (84) у Мркоњић Граду на обућу су навлачили чарапе да би сакрили трагове.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду у свом свједочењу изјавио свједок одбране Трипо Стојановић током суђења Александру Јарићу, Драгану Чулићу, Зорану Дакићу и Витомиру Тици. Ова четворка је оптужена да је од Ступара отела 15.000 марака.

Свједок Стојановић био је дио екипе која је обављала увиђај након разбојништва у кући Ступара. Он је био задужен да фотографише трагове.

- Фотографисао сам све што је било сумњиво. Уочили смо трагове који су водили из правца куће опљачканог све до оближњег базена за воду, гдје смо нашли гардеробу од Ступара. На основу искуства закључио сам да је ријеч о траговима ципела или чизама преко којих су биле навучене чарапе. Увиђајна екипа је тада претпоставила да су то трагови лица која су починила пљачку - казао је, између осталог, Стојановић.

Његовом исказу, иако је свједок одбране, приговорили су адвокати оптужених Милица Цвијановић и Смиљана Делић.

Оне сматрају да је овај свједок на основу претпоставки и хипотеза написао извјештај и записник о фотографисању.

Јарића, Чулића, Дакића и Тицу тужилаштво терети да су заједно и на основу договора 17. децембра 2003. године упали у кућу Ступара да би га опљачкали. Том приликом су претукли њега и супругу Деју Зељковић и отели им новац.

Јучерашње суђење је каснило, јер оптужени Тица није дошао на рочиште па је судска полиција морала да га приведе у судницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана