Наставља се суђење Божи Михајловићу: Новац одузет током рације у клубу никада није враћен

GS
Foto: Printscreen

У наставку суђења суспендованом тужиоцу Државног тужилаштва Божи Михајловићу, свједоци Кантоналног тужилаштва Сарајево навели су да новац одузет приликом претреса ноћног клуба у Витезу 2006. године никада није враћен.

Самир Зукан присјетио се ноћи из 2006. године и претреса клуба “Замак” у Витезу, чији је власник.

Божо Михајловић је оптужен да није надгледао рад и понашање своје дактилографкиње, која је присвојила привремено одузети новац.

У наставку суђења суспендованом тужиоцу Државног тужилаштва Божи Михајловићу, свједоци Кантоналног тужилаштва Сарајево навели су да новац одузет приликом претреса ноћног клуба у Витезу 2006. године никада није враћен. Самир Зукан присјетио се ноћи из 2006. године и претреса клуба “Замак” у Витезу, чији је власник. Он је рекао да је у 12 сати, када није био у клубу и када је ушло много полиције, био препад, након чега је дошао јер га је о томе обавијестио маљолетни син. Он је навео да је рација извршена због наводне проституције.

Одузели му пиштољ

Посвједочио је да на почетку Божо Михајловић није био присутан, али да је послије дошао. Свједоку Зукану су том приликом одузети: пиштољ, за који је имао дозволу, пет папира од аута за које је имао саобраћајне дозволе, главна јединица за рачунар, његова два телефона те један од сина.

Додао је како му је све враћено осим одузетог новца у износу од 2.500 конвертибилних марака. Након што му је тужитељка Медина Џераховић образложила двије потврде о привременом одузимању предмета из фебруара 2006., свједок је потврдио потписе. Казао је да је током претреса био присутан и његов малољетни син Дамир Зукан, те како је чуо да је том приликом од извјесне Слађане Токовић одузето 100 евра или 100 марака.

На упит оптуженог Боже Михајловића да ли је тачно да је том приликом од свједока одузето 500 марака, док је остали новац одузет од његовог сина, који је тог дана радио као замјена конобару, свједок је рекао да јесте тако било, али да је он потписао потврду јер је његов син био малољетан.

Осуђен на пет година

Њему је првобитно суђено пред Државним судом, гдје је осуђен на пет година затвора, али је Апелациони савјет крајем 2020. укинуло пресуду и поступак пренио на Општински суд у Сарајеву.

Дамир Зукан је посвједочио да је 2006. имао 16 година те да је те ноћи током претреса замијенио конобара. Тада му је одузето око 2.500 или 2.600 марака, пасош те мобилни телефон. Изјавио је да му је само пасош враћен. Одговарајући на питања Одбране, он је навео да је новац који му је одузет био зарада.

Додао је да се сјећа оптуженог Михајловића јер су сутрадан били у Сарајеву, док га је ту вече видио некада касније.

Наставак суђења је 6. септембра, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана