Нарко-дилер нема покриће за 145.547 КМ

Небојша Томашевић
Нарко-дилер нема покриће за 145.547 КМ

Бањалука - Небојша Јањић (26) из Источног Сарајева, који је осуђен на седам година и шест мјесеци затвора због трговине дрогом, нема законско покриће за 145.547 марака, због чега тужилаштво тражи да му се тај новац одузме.

Ово је у петак истакао специјални тужилац РС Младен Митровић током рочишта у бањалучком Окружном суду за трајно одузимање имовине од Небојше Јањића.

Митровић је појаснио да је тај новац Јањић прибавио кроз неколико трансакција и чувао у три банке у БиХ. Митровић је још истакао да је финансијска истрага показала да је Јањић од 2003. године до данас путем рачуна у банци прометовао 445.683 марке.

Јањић је у суду казао да је новац зарадио легално препродајом аутомобила, кућа, земљишта и од продаје стана који је власништво родитеља и казао да је држао кафић. Објаснио је да је од стана зарадио 92.000 марака, а да му је на име капаре Велибор Васковић дао 20.000 марака. Још је казао да је од Дејана Коче добио 66.000 марака, након што га је тужио због позајмице коју му није враћао. Тужилац Митровић је истакао да Јањић нема доказ поријекла новца који је позајмио Кочи. Специјално тужилаштво РС у захтјеву за трајно одузимање имовине навело је да је Јањић "спорни новац" зарадио послије 1. јануара 2008. године.

Јањић је осуђен на јединствену казну затвора од седам година и шест мјесеци, због организованог криминала и трговине дрогом. Он је у октобру 2011. године осуђен на пет година затвора због организованог криминала и трговине дрогом, а послије тога због истоврсног кривичног дјела изречена му је и казна од двије године и десет мјесеци затвора. На основу тога изречена му је јединствена казна. Јањић је заједно са још десет особа ухапшен у јулу 2011. године у полицијској акцији "Херцеговина", због сумње да су се бавили производњом и прометом дроге, а у октобру исте године они су осуђени на укупно 34 године и девет мјесеци затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана