Наерац одбацио кривицу за покушај убиства

Небојша Томашевић
Наерац одбацио кривицу за покушај убиства

Бањалука - Саша Наерац (41) из Бањалуке јуче је у Окружном суду негирао кривицу за покушај убиства познаника и суграђанина Горана Штрпца.

Према оптужници, Наерац је 3. марта неколико пута ножем убо Штрпца у леђа у кафићу “Дуо грација” у насељу Залужани. Свему је претходила свађа, а мотив напада је сукоб због цигарета.

То вече Наерац је неколико пута прилазио за сто гдје био Штрбац с пријатељима и узимао од њега цигарете. Посљедњи пут када је пришао и тражио још једну цигарету, Штрбац му је рекао да нема више. Онда га је Наерац упитао “шта ћеш сада”, а Штрбац му је одговорио да оде до киоска у близини и купи цигарете, јер ће и он морати отићи пошто је остао без цигарета.

Послије тога Наерац му је рекао: “Нећемо се свађати због цигарета”, и удаљио се од стола.

Међутим, само десетак минута касније Наерац је без икаквог повода пришао Штрпцу с леђа и четири пута га убо ножем.

Очевици овог догађаја су раније испричали да нико није ни примијетио када је Наерац пришао и убо Штрпца. Они су истакли да је Наерац био пијан.

Штрбац је послије овог догађаја смјештен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје се опоравио.

Наерац је одраније познат полицији по разним кривичним дјелима. Осуђиван је и издржао је казну од четири године затвора због тога што је са још двије особе претукао и опљачкао суграђанина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана