На суђењу Турковићу свједочила мајка убијеног Миловановића

Klix.ba
На суђењу Турковићу свједочила мајка убијеног Миловановића

Свједок Софија Миловановић данас је у Суду БиХ рекла да је свог сина Рајка Миловановића, за чије је убиство оптужена злочиначка организација на челу са Зијадом Турковићем, задњи пут видјела средином априла 2010. године.

Софија је испричала како је њен син у затвору, гдје је издржавао казну због удеса, упознао Исљама Календера. Рајко га је, како се присјетила Миловановић, хвалио и навео да му је обећао посао, те је рекао за њега да је добар човјек иако је муслиман. Рајко је са Календером ишао у Сарајево, али се касније почео жалити на њега да га не плаћа. Послије је, како каже његова мајка, Рајко почео радити са Миленком Лакићем за којег је такођер, говорио да је добар дечко, да нема зуба и да је слабих живаца.

"Задњи пут када је Рајко био кући причао је са неким на телефон и тресао се. Чула сам да говори: Ј***м и ја твоју Софију, докле ћеш ти моју.

Причао ми је раније да се Лакићева мајка зове Софија. Послије је у другом телефонском разговору казао: Свеједно, убио ме ти или он.

Рајко је спаковао кофер са стварима и рекао да се са Лакићем враћа у Сарајево" додала је Миловановић.

Након нестанка њеног сина, како се присјетила, назвала је женска особа, за коју је сазнала да је Календерова супруга, те јој дала број мушкарца код којег је наводно Рајко у Сарајеву и рекла да се зове Зијад.

"Слала сам поруку на тај број и написала како сам чула да је код тог човјека моја син. Како на поруку није одговарао, назвала сам га, али ми је мушкарац рекао да не зна никаквог Рајка и да га више не зовем. Опсовао ми је мајку српску и пријетио ми. Уплашила сам се", рекла ја свједок Миловановића, која је због плача у неколико наврата прекидала свједочење.

"Мог сина нико не може вратити. Највише ме погодило када сам прочитала да је сам себи ископао раку. То није било ни 1941. године. Ко ће ми сина вратити", одговорила је Миловановић на питање да ли се придружује кривичном гоњењу оптужених.

Лакић је упитао свједокињу у којем мјесецу јој је Рајко причао да он нема зуба, те је образложио да је зубе извадио у Мостару, а свједокиња је одговорила: "У којем си мјесецу убио мог сина". Од Миловановића је затражила на крају да јој врати кофер са Рајковим стварима као успомену.

Тужилаштво је на јучерашњем рочишту почело са улагањем материјалних доказа, а Турковић је због коментарисања најприје упозорен, а затим удаљен са рочишта. Тужилаштво је предочило допис SIPA-е према којем је Дино Османовић уплатио 2.000 еура држављанину Бугарске Николају Николову преко Вестерн Униона.

"То су те двије хиљаде које је Чавка добио", прокоментарисао је Турковић. Затим се обратио тужиоцу Чавки: "Педесет хиљада си добио, тако се прича. Неће да те затворе, а затвориће те, видјећеш, тебе и ту до тебе (тужитељка Диана Кајмаковић)", говорио је Турковић, док је извођен из суднице.

Уложени су и дописи Интерпола око преласка границе са Хрватском оптуженог Саше Стјепановића, који је према наводима оптужнице, возио BMW у којем је био штек за дрогу која је испоручивана Марију Толићу и Митхату Мекићу у Хрватској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана