На рукама оптуженог пронађен барут

Горан Обрадовић
На рукама оптуженог пронађен барут

Бањалука - Слободан и његова мајка Мара Савић убијени су хицима у главу из непосредне близине.

Ово су јуче у Окружном суду у Бањалуци рекли вјештаци Окружног тужилаштва на суђењу Луки Савићу, који је оптужен да је са малољетним Д. М. рафалима из аутоматске пушке убио Слободана и Мару Савић испред њихове куће у Доњим Кладарима код Српца 18. фебруара ове године.

Вјештак специјалиста судске медицине Жељко Каран казао  је да је Слободан имао шест прострелних рана на тијелу, које су настале од пет хитаца.

- Један хитац прошао је кроз тијело и раме, те затим кроз главу. Осим тога, Слободан је овјерен и хицем из непосредне близине, који му је испаљен у десну сљепоочну кост. Од та два хица која су му прошла кроз главу он је преминуо - истакао је Каран.

Други вјештак Далибор Недић, који је радио обдукцију тијела Маре Савић, рекао је да је она погођена са два хица.

- Један метак је прошао кроз лијево раме, а затим јој је из непосредне близине испаљен хитац који је ушао кроз лијеви образ и изашао код десног ува - појаснио је Недић.

Вјештак Ђорђе Оџаковић рекао је да је обавио вјештачење фолија који су скинуте са руку Луке Савића и малољетног Д. М., као и њихове гардеробе.

- На фолијама које су скинуте са руку Савића пронађене су честице барута, а на фолијама Д. М. нису пронађене. На одјећи Савића и Д. М. пронађени су такође трагови барута. Полиција ту није добро обавила посао, јер су сву Савићеву одјећу ставили у једну папирнату врећу и могуће је да је са једног одјевног предмета барут пао и на другу одјећу, а исти је случај и код Д. М. - рекао је Оџаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана