На Дујићевим рукама пронађени трагови барута

Небојша Томашевић
На Дујићевим рукама пронађени трагови барута

Бањалука - Прије него што је убијен Радован Стијаковић (49) жалио се познаницима да страхује и да његов син Роберт и бивша супруга Гордана желе да га убију, казао је јуче у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Синиша Пристајко.

Он је истакао да му је то послије убиства рекао Зоран Проња, који је навео да му се Радован Стијаковић раније пожалио.

Пристајко је свој исказ дао на суђењу Данијелу Дујићу, оптуженом да је хицима из аутоматске пушке убио Радована Стијаковића у његовој кући 22. јануара ове године. Оптужен је и Роберт Стијаковић, који се терети да је Дујића подстрекао да убије његовог оца.

Према ријечима Пристајка, Радован је понекад галамио на Роберта, али му се послије правдао и плакао те говорио да није мислио ништа злонамјерно већ хоће да сина изведе на прави пут.

- Радовану је сметала Робертова површност и аљкавост у послу. За Роберта не могу рећи да је лош, радио је и био вриједан - испричао је Пристајко.

Робертов пунац Ђорђе Бањац је казао да је Роберт код њега био на слави 22. јануара и да је изашао на 20 минута око 21.15 часова, али да не зна гдје је био.

Вјештак тужилаштва Ђорђе Оџаковић на суду је изнио налаз парафинске рукавице оптуженог Дујића и казао да је на његовим рукама било трагова барута.

Други вјештак Младен Новаковић је навео да је утврдио да је из пушке коју му је након убиства доставила полиција усмрћен Радован Стијаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана