Мркоњићанину година затвора због обљубе дјевојчице

ГС
Foto: Илустрација

МРКОЊИЋ ГРАД - Тодор К. (59), из Мркоњић Града, осуђен је на годину дана затвора због обљубе дванаестогодишње дјевојчице, коју је лани, док се враћала из школе увукао у гаражу, сазнају "Независне новине".

Њему је пресуду изрекао Основни суд у Мркоњић Граду због кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од петнаест година и према пресуди, Мркоњићану се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору од 10. новембра 2021.године до 10. фебруара 2022.године.

Осим затворске казне како је потврђено "Независним", суд је оптуженом изрекао мјеру безбједности забране приближавања са оштећеном малољетном дјевојчицом око мјеста становања оштећене.

"Оптуженом се забрањује даље узнемиравање односно даља комуникација са оштећеном у трајању од двије године од дана правоснажности пресуде с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора не урачунава у вријеме трајања ове мјере", наводи се у пресуди.

Тодор К. је дужан платити суду и трошкове кривичног поступка од 6.059 КМ те паушал од 250 КМ у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

.Оштећена је са имовинскоправним захтјевом упућена на парницу.

Како су тада "Независне новине" писале, драма која је потресла Мркоњић Град десила се у новембру прошле године када је мушкарац покушао напаствовати дјевојчицу која живи у близини његове куће, у једном мркоњићком насељу, али на срећу није успио у својој гнусној намјери и дјевојчица се спасила од насилника.

Након тога услиједила је потрага за осумњиченим предатором којег је полиција тражила у овом граду.

"Тада је у Мркоњић Граду било је опсадно стање, полиција је била на сваком кораку и тражили су неког, све су контролисали. Касније смо чули шта се десило", казали су нам тада шокирани мјештани. Осумњичени се неко вријеме крио али је потом и ухапшен. Тодор К. је три мјесеца провео иза решетака, али се у фебруару нашао на слободи након што је Основни суд у Мркоњић Граду одбио приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука за продужење његовог притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана