Младићу 30 година робије због убиства старијег брачног пара

Небојша Томашевић
Младићу 30 година робије због убиства старијег брачног пара

ТУЗЛА - Харис Харачић (25) из Теочака осуђен је у Кантоналном суду у Тузли на јединствену казну затвора од 30 година због убиства Хајрије Џуздановић (73) и покушаја убиства њеног супруга Мује (77), који је касније преминуо.

Према оптужници, Харачић је злочин починио 23. децембра 2020. године, када је  на окрутан начин усмртио старицу, те покушао убити и њеног супруга.

У оптужници се наводи да је Харачић поменутог дана  око 23 часа провалио у породичну кућу старијег брачног пара у Теочаку, разбацао ствари у подруму и кући. Том приликом је супружницима, које је затекао на спавању, на окрутан начин нанио већи број убодних рана оштрим предметом, као и бројне  повреде ударцима рукама по глави, лицу и цијелом тијелу.

- Од посљедица повређивања Хајрија  је преминула у УКЦ-у Тузла неколико сати  након догађаја, док је њен супруг Мујо Џуздановић, тада  тешко повријеђен, а двије седмице након тога је такође је преминуо - стоји у оптужници на основу које је Харачић  осуђен.

Како је саопштило Кантонално тужилаштво у Тузли Харачићу је суд након објаве пресуде,  на приједлог  Тужилаштва,  продужио притвор.

Медији у ФБиХ писали су раније да је Џуздановиће Харачич убио док се враћаo из ноћног провода, те да је ријеч о родитељима његове некадашње разреднице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана