Младићу 21 година затвора због тешког убиства

Н. Томашевић
Младићу 21 година затвора због тешког убиства

БАЊАЛУКА - Милорад Цвјетојевић (26) из Босанске Крупе осуђен је у Окружном суду у Приједору на 21 годину затвора због убиства Јасмина Селимагића (36), на кога је испалио више хитаца из аутоматске пушке у кафићу у Новом Граду, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено на сајту  Окружног суда, наводећи иницијале,  поменути је осуђен за  тешко убиство са умишљајним довођењем у опасност живота других особа, и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Пресуда је неправоснажна и на њу странке имају право жалбе.

Детаљи пресуде нису објављени, а према оптужници приједорског Окружног тужилаштва злочин десио се 16. јуна 2023. године у вечерњим часовима у у кафићу “Блу” у Новом Граду. Кобног дана наводно је дошло до препирке и Цвјетојевић је отишао из кафића по аутоматску пушку, а онда се вратио. Када ја ушао у кафић испалио је рафал у Селимагића. 

Према ранијим информацијама из истраге према Селимагићу је испалио укупно  28 хитаца, а на тијелу је откривено 26 простријелних рана. Злочину је свједочило више очевидаца, а сам чин убиства снимиле су и надзорне камере у кафићу. 

Свједоци испричали да је, видјевши наоружаног младића, Селимагић устао и кренуо према њему те му наводно рекао нешто у стилу "Шта је мали, шта се к...ш" и тад је Цвјетојевић је запуцао и испалио скоро читав оквир из аутоматске пушке. 

Цвјетојевић је након злочин сачекао полицију и убрзо је ухапшен, а на лицу мјеста је пронађена пушка из које је пуцао, као и на десетине чаура.

Он  раније није имао сукобе с законом, док је Селимагић познат по чињењу кривичних дјела и раније више пута хапшен и осуђиван. Цвјетојевић је током испитивања у полицији рекао да  је Селимагић имао сукоб са његовим братом по мајци те да га је од тада малтретирао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана