Миљевићу четири мјесеца затвора због проституције

Небојша Томашевић
Миљевићу четири мјесеца затвора због проституције

Бањалука - Миодраг Миљевић из Бањалуке осуђен је правоснажно на четири мјесеца затвора у Врховном суду Републике Српске због навођења и подстицања двије дјевојке на проституцију.

Секретар овог суда Јелена Деспотовић је казала да је Миљевићу пресуда изречена након што је вијеће одбило жалбе одбране и тужилаштва као неосноване.

Према њеним ријечима, Миљевићу је суд потврдио првостепену пресуду која му је изречена почетком јуна ове године у Окружном суду Бањалука.

Према пресуди, Миљевић је од почетка 2011. до октобра 2012. године подстицао и наводио двије дјевојке из Бањалуке на пружање сексуалних услуга за новац. То је починио као чувар у мотелу "Мерлот", гдје је на захтјев гостију и других особа контактирао са дјевојкама ради пружања сексуалних услуга. Он им је обећавао новац за пружање тих услуга и послије њиховог пристанка упућивао их на договорена мјеста, гдје су пружале сексуалне услуге. Од њих је заузврат у више наврата захтијевао и узимао новчану накнаду од 10 до 50 марака.

Миљевић је ухапшен у акцији "Кубикус 2" у октобру 2012. године заједно са власником пицерије "Дел капо" Миланом Иванковићем и рецепционером хотела "Талија" Миодрагом Регодићем.

Иванковић и Регодић су признали кривицу, након чега им је изречена пресуда. Иванковић је осуђен на шест мјесеци затвора и обавезан да врати противправно стечену корист од 130.000 марака. Регодић је осуђен на шест месеци затвора и обавезан да плати 1.000 марака новчане казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана