Миличевић у бањалучком Окружном суду: Нисам крив

ГС/РТВБН
Миличевић у бањалучком Окружном суду: Нисам крив

БАЊАЛУКА - Начелник Теслића и лидер СДС-а Милан Миличевић негирао је данас у бањалучком Окружном суду оптужбе за почињено кривично дјело трговина утицајем.

Поред Миличевића, оптужница Републичког јавног тужилаштва терети и начелника општинског Одјељења за просторно уређење у Теслићу Николу Стокића.

Након рочишта Миличевић је поручио да ће заједно са својим адвокатом на суду доказати своју невиност.

“Ријеч је о политички мотивисаној оптужници против свих оних који мисле својом главом. Не могу побиједити на регуларним изборима већпет пута, неће ни шести, али је овдје ствар људског достојанства да својом борбом против накарадног корумпираног режима и дијела полуга моћи правосуђа и истражних органа докажем у своје, али и име свих људи који могу на тај начин бити под притиском и који јесу под притиском да побиједимо у једној малој борби која ће много значити за будући систем који треба градити у Републици Српској са независним правосуђем које није под утицајем било које политике”, поручио је Миличевић.

Оптужница Миличевића и  Николу Стокућа терети за трговину утицајем и злоупотребу службеног положаја, односно да су тражили новац и пословне просторе, како би дали дозволе за градњу Алену Сеферовићу из Теслића.

“У материјалном смислу не постоји ништа од тога што се тамо наводи. Било какав материјални доказ или присуство било каквог мита или неке услуге која је мени пружена и коју сам ја прихватио они не постоје, чак и у оптужници пише да сам ја то одбио, а онда се у режимским медијима представља како сам ја то узео”, каже Миличевић.

Термин наредног рочишта, Окружни суд ће одредити у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана