Мићи Јовичићу пет година затвора за злочин у Штрпцима

Срна
Мићи Јовичићу пет година затвора за злочин у Штрпцима

Сарајево - Суд БиХ прихватио је споразум о признању кривице који је Мићо Јовичић постигао са Тужилаштвом БиХ и осудио га на пет година затвора због учешћа у отмици и убиству путника из воза у Штрпцима, у општини Рудо, 1993. године.

"Суд се увјерио да је Јовичић овај споразум потписао свјесно и да је упознат о могућим посљедицама, те да представља израз слободне воље. Суд је у складу са законом установио да постоји довољно доказа да се докаже да је починио дјело из оптужнице", рекла је предсједавајућа Судског вијећа Весна Јасенковић.


Јовичић, бивши припадник Друге подрињске бригаде Војске Републике Српске /ВРС/, нема право жалбе на висину изречене казне, преноси Бирн.

Јовичић је био оптужен заједно са Луком Драгичевићем, Бобаном и Петком Инђићем, Обрадом и Новаком Полугом, Драганом Шекарићем, Оливером Крсмановићем, Радојицом Ристићем, Вуком Ратковићем и Миодрагом Митрашиновићем, али је његов поступак раздвојен.

Према оптужници, 20 цивила који су отети из воза у Штрпцима 27. фебруара 1993. године, убијено је на подручју Вишеграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана