Месаровић оптужен за убиство чувара дискотеке

Небојша Томашевић
Месаровић оптужен за убиство чувара дискотеке

Бијељина - Окружни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Николе Месаровића (25) из Бијељине која га терети да је 23. јуна ове године убио суграђанина Дејана Сирара (24) у дискотеци "Упитник" у Бијељини, саопштено је из овог суда наводећи њихове иницијале.

Осим Месаровића оптужени су и његови познаници Раде Симић и П. К. који се терете за учествовање у тучи и помоћ починиоцу послије извршења кривичног дјела.

Према оптужници Месаровић се терети да је Сирара убио ножем 26. јуна десет минута иза поноћи послије краће свађе у дискотеци "Упитник" у бијељинској улици Меше Селимовића.

Сирар је  у бијељинској дискотеци "Упитник" радио као радник обезбјеђења.

До свађе са Месаровићем је дошло када  је Сирар спријечио да он заједно са познаницима уђе у дискотеку "Упитник",  јер у њој није било мјеста. Сирар је осим тога примијетио да Месаровић има нож, због чега му није желио да дозволи улазак.

Месаровић је дошао пред "Упитник" у друштву са Савићем и још двојицом колега. Када им је Сирар рекао да не могу ући, дошло је до свађе, а потом је избила туча током које је Месаровић извукао нож и убо Сирара.

Месаровић је полицији познат по нарушавању реда и мира, али не и по кривичним дјелима. Убијени Сирар живио је у Бијељини након што је избјегао из Вогошће.

Прије убиства у "Упитнику" полиција је испразнила конкурентску дискотеку "Вертиго" послије анонимне телефонске дојаве да је у њој подметнута бомба. Већина посјетилаца "Вертига" преселила се у "Упитник", који је постао претијесан за све који су жељели да се забаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана