Мерцедесом пијан усмртио пјешака

Н. Т.
Мерцедесом пијан усмртио пјешака

Бањалука - Недељко Миличевић (37) из Бањалуке оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо пјешак Милан Милешевић (17) у улици Краља Александра Првог Карађорђевића у бањалучком насељу Мотике.

Против Миличевића оптужницу је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио ју је и Окружни суд у Бањалуци. Он је послије потврђивања оптужнице негирао кривицу.

Миличевић је оптужен да је 29. јануара ове године, возећи пијан, са 1,77 промила алкохола у крви, "мерцедесом" ударио малољетног Милешевића, који се прописно кретао лијевом страном улице.

У оптужници се наводи да је возач "мерцедеса" ударио са леђа пјешака и бацио га на возило. Послије тога несрећни младић је пао на асфалт и задобио тешке повреде главе, од којих је преминуо.

Још се наводи да се Миличевић кретао 40 километара на час, што је у то вријеме била брзина неприлагођена условима пута.

- Улица Краља Александра Првог Карађорђевића у вријеме несреће била је неосвијетљена и нема тротоара. Коловоз је био мокар и био је мрак, па би прилагођена брзина била свака мања од 25 километара на час - наведено је у оптужници.

У овој несрећи лакше повреде задобио је Милешевићев  пријатељ, који је био са њим у друштву у тренутку несреће.

Мјештани Мотика послије ове несреће су испричали да се на овом путу често догађају несреће, јер је коловоз у веома лошем стању.

Истакли су да је један од главних разлога ове, али и других несрећа, неосвијетљен пут.

Суђење Миличевићу заказано је за 17. септембар у бањалучком Окружном суду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана