Медић и Мареновић шверцовали кокаин у БиХ

Небојша Томашевић
Медић и Мареновић шверцовали кокаин у БиХ

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Рајка Медића (50) из Новог Травника и држављанина Србије Драгослава Мареновића (60) из Краљева којом их терети за међународни шверц кокаина.

Према наводима оптужнице, они су шверцовали дрогу из Србије у БиХ од септембра до новембра ове године. У том периоду договорили су продају 350 грама кокаина. Успјели су да прокријумчаре 150 грама дроге и продају њима познатим особама за 2.500 евра. Ухапшени су приликом другог покушаја да продају 200 грама кокаина. За ову количину дроге договорили су цијену од 10.500 евра. Међутим, полиција их је раније открила и пратила, па су ухапшени приликом примопредаје дроге 11. новембра у Бијељини у полицијској акцији "Колт".

У оптужници се наводи да су Медић и Мареновић током договора о продаји кокаина користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену опојне дроге. Наводи се да је након прве продаје 100 грама кокаина Медић њему познатој особи понудио веће количине кокаина по цијени од 50 евра за грам.

Приликом хапшења Медића и Мареновића претресено је неколико локација на подручју Србије у Београду, Новом Саду и Краљеву и том приликом заплијењено је 200 грама кокаина. У претресима на подручју Србије, осим дроге, пронађен је пиштољ са пригушивачем.

Према незваничним информацијама, ухапшени Рајко Медић познат је полицији по чињењу кривичних дјела.

Он је прије неколико година у Русији осуђен на двије и по године затвора због илегалне трговине оружјем и крађе возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана