Марковић признaо: 250.000 КМ уручено Зељковићу

ГС
Марковић признaо: 250.000 КМ уручено Зељковићу

БАЊАЛУКА – Власник Туристичке агенције „Travel for fan“ Саша Марковић, којем се суди у предмету „Корона“ уговори, казао је данас у Окружном суду у Бањалуци да је Браниславу Зељковићу дао око 250.000 марака, а по основу раније склопљеног милионски вриједног посла везаног за набавку заштитних одијела.

Он је рекао да је новац у двадесетак наврата у кешу носио Зељковићу у просторије Уједињене Српске у улици Јована Дучића у Бањалуци и то по девет марака за свако одијело које је испоручио Институту за јавно здравство на чијем је челу био Зељковић.

Он је напоменуо и да је приликом доношења новца морао остављати телефон, као и да је једном или два пута у просторијама странке видио и чуо предсједника УС Ненада Стевандића. Међутим, како је додао, није имао комуникацију са њим.

Подсјећамо, заштитна одијела туристичка агенција „Travel for fan“ куповала је за 21,50 КМ, а продавана су Институту за јавно здравство Републике Српске по 50 КМ за комад.

Марковић је рекао да га је Зељковић позвао након прве испоруке на састанак и уручио му цедуљицу на којој је писало „9 КМ“.

- Питао сам га шта је то, а он је рекао да му за свако одијело мора вратити толико новца. То никад раније нисам доживио, рекао је он, преноси Капитал.

Иначе, како смо раније писали, Марковић је Републичком јавном тужилаштву понудио споразум о признању кривице.

Осим Зељковића и Марковића, оптужени су и директор фирме „Procontrol“ Славко Бојич, затим директор фирме „Promeding“ Драган Дубравац, те бивши директор бањалучке фирме „Синекс лабораторија“ Сани Црљић.

Према оптужници, Бранислав Зељковић се терети да је набавком медицинске опреме по вишеструко већим цијенама од набавних, које је проводио по претходном договору са другим осумњиченим особама, себи прибавио противправну имовинску корист у износу од најмање 335.000 КМ, Саши Марковићу и „Travel for fun“ 578.780 КМ, Славку Бојичу и „Procontrol“ износ од 241.562,50 КМ и Санију Црљићу и „Синекс лабораторија“ 28.700 КМ, пише Капитал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана