Малољетника онесвијестио од батина

Н. Т.
Малољетника онесвијестио од батина

Сарајево - Незир Барјактари, звани Жути (49), из Сарајева осуђен је јуче у Општинском суду у поменутом граду на осам мјесеци затвора јер је са више особа претукао малољетног А. Ш. (17) у насељу Гладно Поље код Сарајева. Оптужницом је био обухваћен и Барјактаријев син Ален, кога је тужилаштво теретило за насилничко понашање, али је суд одбацио оптужбе против њега јер је раније правоснажно прекршајно кажњен.

Малољетни А. Ш. претучен је 20. августа 2012. године када је са друговима пролазио поред куће породице Барјактари. Неко од од малољетникових другара је помиловао пса којег је видио у дворишту, на шта је Барјактари узвикнуо: "Шта то радите" и почео да галами.

Малољетни А. Ш. се вратио да види шта се дешава и тада га је напао Барјактари и још неколико особа. Тукли су га летвама док се није онесвијестио. Нанијели су му тешке повреде. Изрицање пресуде Барјактарију пратила је породица малољетника, чија је мајка Санела Ш. плачући рекла: "Какав је ово суд?", "Шта ја сад да радим?"

Осуђени Бајрактари раније се звао Сафет Кривача, али је промијенио име. Познат је по чињењу кривичних дјела и осуђиван је. У Хрватској је неправоснажно добио 20 година робије због шверца дроге и за њим је расписана потјерница. Суд БиХ изрекао му је условну и новчану казну због пуштања у промет лажне вегете.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана