Мајка, дјед и бака батинали малог Смају

Н. Т.
Мајка, дјед и бака батинали малог Смају

Сарајево - Салих Арнаутовић (29), оптужен за убиство троипогодишњег дјечака Смаје Ћесира из Хаџића, јуче је у сарајевском Кантоналном суду негирао да је тукао дјечака, већ су то, по његовим ријечима, радили дјед и бака Емир и Мунира Липа, а посебно Смајина мајка Ена Липа.

- Да је истина све ово што ми се ставља на терет, не бих чекао да ми се суди, већ бих сам себи пресудио - изјавио је Арнаутовић.

Према његовим ријечима, Ену је упознао у својој викендици у Мишевићима, гдје је била љубавница његовог пријатеља.

- Укућани су Смају тукли каишем, оклагијом, а Ена и песницама јер им је сметало што личи на биолошког оца, али и што споро једе, те га је кажњавала и тако што му није дала да једе и пије. Једном приликом малишанов дјед Емир Липа узео је малог Смају за руку и бацио га у ћошак, а дијете је ударило у зид. Покушао сам се успротивити, али ми се Емир унио у фацу и рекао да се не мијешам у њихов живот. Хтио сам да одем, али су ме задржавали зато што сам радио и имао новца - каже Арнаутовић.

Испричао је да је 25. фебруара прошле године у јутарњим часовима дошао у кућу како би узео своје ствари и отишао.

- Ена је спавала, а Смајо је стајао поред кревета. Отишао сам у купатило. Када сам се вратио, Смајо је био без свијести. Успио сам га освијестити, међутим, Ена је узела дијете за руку и хтјела је да шета са њим. Како он није могао, ударила га је иза врата, а Смајо се опет онесвијестио. Давао сам му вјештачко дисање, али је само кркљао - прича Арнаутовић.

Каже да је дјед Смају умотао у чаршав и позвао комшију да га возе у Дом здравља.

- Кренуо сам бициклом према Дому здравља и сјетио се да ми је Ена раније рекла како ће мени приписати све што се дешавало дјетету. Назвала ме и рекла да је дијете мртво и да ће убиство мени приписати - рекао је Арнаутовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана